5 milioane de euro pentru implicarea comunităţilor în dezvoltarea locală

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a deschis pe 3 octombrie apelurile de proiecte pentru „Sprijin pregătitor pentru elaborarea Strategiilor de Dezvoltare Locală (SDL) — orașe/municipii cu populație de peste 20.000 locuitori”, pentru 7 Regiuni de Dezvoltare (regiuni mai puțin dezvoltate) și Regiunea București-Ilfov.

Apelurile sprijină transpunerea în plan local a măsurilor prevăzute de Guvernul României în Pachetul Antisărăcie. Astfel, la nivelul comunităților urbane caracterizate prin nivel scăzut de educație, grad crescut de şomaj, stare precară de sănătate a locuitorilor și condiții proaste de locuire, cu accent pe cele cu populație aparținând minorității rome, se vor implementa proiecte integrate în contextul mecanismului de dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunității.

„Personal, cred că abordarea pe modelul proiectelor integrate, constând din asistenţă şi intervenţie simultană în mai multe domenii de dezvoltare, identificate de comunităţi în funcţie de realitățile locale, este soluţia cea mai potrivită pentru comunităţile marginalizate şi vulnerabile social şi economic” a declarat Ciprian NECULA, secretar de stat în cadrul MFE.

Citeste tot articolul aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ADJB © 2014