APDRP invata elevii si studentii ce inseamna PNDR

In perioada martie – mai 2012Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a desfasurat, in liceele cu profil agricol din judetele Ilfov, Prahova si Dambovita, prima campanie pentru diseminarea informatiilor specifice accesarii Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR).

Campania, care a avut ca public tinta elevii din clasele terminale ale liceelor cu profil agricol, a pornit de la ideea ca absolventii acestora, sunt atat vectori de dezvoltare ai Romaniei rurale, cat si potentiali beneficiari ai PNDR sau a programelor europene pentru dezvoltarea agriculturii si a mediului rural.

Din 2014 Romania va avea un nou Program National de Dezvoltare Rurala, iar cunoasterea acestuia de catre potentialii beneficiari va fi cruciala pentru nivelul investitiilor in dezvoltarea agriculturii romanesti. In acest sens, familiarizarea viitorilor agricultori cu principiile accesarii fondurilor europene si cu principalele Axe de dezvoltare, date de Politica Agricola Comuna, poate fi un avantaj. Absolventii liceelor agricole sunt potentiali beneficiari, dar si multiplicatori de mesaj.

Pe langa prezentarile continand detalii despre modul de accesare a investitiilor in domeniul agriculturii si dezvoltarii rurale, brosurile si pliantele de informare ale APDRP au fost folosite ca material didactic.

De asemenea, APDRP a mai pus la dispozitia elevilor prezenti la aceste evenimente materiale promotionale: pixuri, blocnotes, tricouri, sepci etc. In total, au fost distribuite peste 1.200 de seturi de pliante si brosuri, dar si pachete promotionale.

Liceele agricole vizitate in aceasta prima parte a campaniei au fost Grupul Scolar Cezar Nicolau si Grupul Scolar Vintila Bratianu, Grupul Scolar Agricol Barcanesti, Grupul Scolar Agricol Voinesti, Grupul Scolar Dr. C Angelescu Gaesti, Grupul Scolar Agricol Nucet si Grupul Scolar Tartasesti, dar si Universitatea Valahia din Targoviste.

APDRP va demara urmatoarea campanie pentru diseminarea informatiilor specifice accesarii Programului National de Dezvoltare Rurala incepand cu a doua jumatate a lunii septembrie 2012, urmand a fi implicate toate liceele agricole din Romania.

Sursa: Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP)sursa: finantare.ro

http://www.finantare.ro/apdrp-invata-elevii-si-studentii-ce-inseamna-pndr.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ADJB © 2014