Programul Cultura (2007-2013): Sprijinirea proiectelor culturale – 1.2.1. Proiecte de cooperare

Bani pentru sprijinirea cooperarii intre operatorii culturali din UE

Introducere

Programul sprijina proiecte, organizatii, activitati de promovare si activitati de cercetare din toate domeniile culturii, cu exceptia celor din sectorul audiovizual, pentru care exista un program separat, MEDIA.

Obiectivele programului

Programul a fost instituit pentru a pune in valoare spatiul cultural impartasit de europeni si bazat pe un patrimoniu cultural comun. Atingerea acestui obiectiv se realizeaza prin activitati de cooperare intre operatori culturali din tarile eligibile, in vederea dezvoltarii unei cetatenii europene active.

Solicitanti eligibili

Aceasta categorie se refera la actiuni realizate in colaborare intre cel putin trei operatori culturali din cel putin trei tari eligibile, operatori culturali care coopereaza si desfasoara activitati intra- si transsectoriale, cu o durata de cel mult 24 de luni.

Pot participa la Program operatori culturali, inclusiv intreprinderi culturale, atata timp cat din aceasta participare nu rezulta vreun profit.

Activitati eligibile

Cofinantarea comunitara se acorda pentru proiectele culturale sectoriale sau transsectoriale de o durata mai scurta si de o amploare mai mica, al caror obiectiv sa fie explorarea cailor in vederea unei cooperari pe termen lung intre operatori culturali.

Conditii de finantare
Sunt disponibile fonduri intre 50.000 si 200.000 de euro pe an, sprijinul oferit de UE fiind insa limitat la maxim 50% din totalul cheltuielilor eligibile.

Vor fi finantate cu prioritate acele actiuni care exploreaza modalitati de cooperare pe termen lung.

Termene limita

Termenul limita pentru depunerea dosarului de candidatura este 1 octombrie in fiecare an pana la finele Programului in 2013. Rezultatele selectiei vor fi anuntate in jurul datei de 28 februarie a anului urmator depunerii cererii.

Proiectele pot incepe de la data de 1 mai a anului in care a fost anuntat rezultatul selectiei.

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: Uniunea Europeana

Ghidul programuluiLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ADJB © 2014