Sistemul bancar românesc interesat să se implice în finanţarea proiectelor cu fonduri europene

Sistemul bancar românesc este interesat să se implice mai mult în finanţarea proiectelor cu fonduri europene, anunta Radio Romania.

În societatea noastră, însă, percepţia publică este că băncile reprezintă principalul vinovat pentru eşecurile legate de obţinerea de bani de la Uniunea Europeană – a apreciat, astăzi, la o dezbatere de profil, preşedintele executiv al Asociaţiei Române a Băncilor, Florin Dănescu. El spune că gradul redus de absorbţie a fondurilor structurale de către România este, între altele, consecinţa neîncrederii românilor în succesul unor astfel de proiecte.
Florin Dănescu: Societatea românescă în ansamblul ei nu este foarte obişnuită să lucreze pe proiect. De asemenea, românii, cei care ar putea accesa mai bine şi mai mult fonduri europene au şi un sentiment de blazare: „Nu are rost, este foarte complicat”, iar ce ni se transmite ca şi mesaj este un proiect cu o rată foarte mică de succes. „Este foarte costisitor” şi, de asemenea: „S-ar putea să ai şi alte necazuri!”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ADJB © 2014