Standarde Europene si Aplicabilitate Locala Consultanta in Romania?

AMCOR, Asociatia Consultantilor in Management din Romania, in colaborare cu EuroTop Consulting au organizat, pe data de 14 mai,Conferinta regionala Consultanta in Romania – Standarde Europene si Aplicabilitate Locala. Evenimentul a avut loc in sala Cristal, a hotelului Opera Plaza din Cluj-Napoca.

Conferinta a atras pentru 50 de participanti din diverse domenii de activitate: consultanti, reprezentanti ai institutiilor publice precum si ai mediului academic.

Evenimentul moderat de catre dl. Sorin CAIAN, presedintele AMCOR, impreuna cudna. Zsuzsanna FAZAKAS, director EuroTop Consulting, a inceput cu o sesiune interactiva privind asteptarile organizatiilor client de la piata de consultanta in management din Romania.

Lucrand in grupuri de lucru, reprezentantii firmelor de consultanta in management, prezenti la eveniment, au prezentat o parte dintre situatiile concrete pe care le-au intalnit atat din proiectele desfasurate in sectorul privat cat si in cadrul celor din sectorul public, exprimandu-si asteptarile pentru perioada urmatoare, dar si propunand solutii viabile in vederea imbunatatirii activitatii, in vederea crearii unei platforme de comunicare pentru practicienii din acest sector, dar si in vederea crearii unei voci comune in raport cu autoritatile.

Nevoia de calitate in serviciile de consultanta pentru accesarea fondurilor europene” a fost tema prezentarii dlui. Petru Luhan, deputat in cadrul Parlamentului European. In viziunea dlui. LUHAN calitatea serviciilor de consultanta din Romania poate fi imbunatatita si prin cresterea numarului de activitati similare desfasurate de AMCOR, referitoare la partea tehnica, Atestarea Nationala, cat si la cea etica, membrii AMCOR trebuie sa adere la un cod etic de conduita profesionala. O alta masura care ar putea influenta calitatea serviciilor de consultanta din Romania ar fi organizarea de cursuri de perfectionare pentru consultanti cu ajutorul unor experti straini, care sa impartaseasca din experienta lor.

Prezenta dlui. Brian ING, fost chairman
al ICMCI, Consiliul International al Institutelor de Consultanta in Management, a oferit evenimentului o dimensiune internationala. Acesta a discutat cu participantii la conferinta despre nevoia clientilor pentru standarde. Totodata, dl. ING a realizat o scurta trecere in revista a modului in care a evoluat tipologia consultantului in management din Marea Britanie, de la “wild consultant din anii 80″ la consultantul din zilelor noastre, tipologie aplicabila si la nivelul pietei din Romania.

Conferinta regionala “Consultanta in Romania – Standarde Europene si Aplicabilitate Locala” le-a oferit consultantilor din nord-vestul Romaniei un bun prilej de schimb de idei privind evolutia pietei de consultanta in management din Romania, necesitatea aplicarii unor standarde specifice de consultanta in management din perspectiva standardelor europene, prin promovarea unui climat de profesionalism si etica pe piata de consultanta din Romania.

Conferinta regionala “Consultanta in Romania – Standarde Europene si Aplicabilitate Locala” se inscrie astfel pe lista de evenimente organizate de AMCOR prin care Asociatia comunica cu piata de consultanta pentru a afla informatii despre tendintele existente dar si pentru a fi mai aproape de nevoile si asteptarile jucatorilor din piata.

sursa: finantare.ro

http://www.finantare.ro/standarde-europene-si-aplicabilitate-locala-consultanta-in-romania.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ADJB © 2014