Stabilirea unor masuri pentru dotarea unitatilor in care se desfasoara invatamant liceal si profesional de stat cu calculatoare tip desktop, denumite in continuare calculatoare, in vederea formarii de competente in utilizarea tehnologiei informatiei si comunicatiilor.
Dotarea cu calculatoare are ca scop cresterea calitatii activitatii de invatamant, prin utilizarea tehnicilor moderne de invatare.
Unitatile de invatamant liceal si profesional de stat.
Dotarea cu calculatoare tip desktop a unitatilor in care se desfasoara invatamant liceal si profesional de stat.
Suma alocata pentru achizitionarea unui calculator este de cel mult 400 euro, inclusiv sistemul de operare si software-ul educational.
Elevii care beneficiaza de aceasta subventie nu pot beneficia si de ajutorul financiar in vederea achizitionarii unui calculator, prevazut de Legea nr. 269/2004 privind acordarea unui ajutor financiar in vederea stimularii achizitionarii de calculatoare, cu modificarile si completarile ulterioare.
In anul scolar 2008-2009 unitatile in care se desfasoara invatamant liceal si profesional de stat vor fi dotate cu calculatoare, astfel incat sa poata asigura fiecarui elev din clasele a IX-a si a X-a cate un calculator, pe care sa il poata utiliza, la domiciliu, pentru studiu individual.
Incepand cu anul 2009 unitatile in care se desfasoara invatamant liceal si profesional de stat vor fi dotate cu calculatoare, astfel incat sa poata asigura fiecarui elev din clasa a IX- a cate un calculator.
Necesarul estimat de calculatoare se stabileste de catre fiecare unitate de invatamant, se avizeaza de catre inspectoratele scolare si se transmite Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului pana la data de 15 februarie a fiecarui an.
La sfarsitul ciclului liceal, respectiv la finalizarea scolii de arte si meserii ori a anului de completare in situatia in care elevul nu continua studiile in aceeasi unitate de invatamant, calculatoarele se restituie unitatii de invatamant, pe baza de proces-verbal, de catre elevii care le-au avut in folosinta.
Ordonanta de urgenta nr. 87 din 24/06/2008 – Monitorul Oficial, Partea I nr. 474 din 27/06/2008
Telefon: +40-21-314 34 00, 319 15 64
Daca intrebarile dumneavoastra se refera la:
– Locuri de munca: Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca – mass.media@anofm.ro
– Protectia copilului si adoptii: Autoritatea Nationala pentru Protectia Copilului si Adoptie – office@anpca.ro
– Asigurari sociale: Casa Nationala de Pensii si alte Drepturi de Asigurari Sociale
– Protectia persoanelor cu handicap: Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap
– Relatii de munca: Inspectia Muncii
Telefon: +40 (21) 310 4320; +40 (21) 314 2680
Website: www.edu.ro