APIA: Pana pe 18 mai se pot depune cererile de plata pentru sectorul zootehnic

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza potentialilor beneficiari, precum si publicului interesat, ca numai pana la 18 mai 2012 pot depune cererea de plata aferenta anului in curs, pentru “Platile nationale directe complementare sector zootehnic, speciile ovine si caprine“.

De acest sprijin pot beneficiaproducatorii agricoli, crescatori de ovine, persoane fizice, persoane juridice si/sau persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale sau familiale.

Solicitantii trebuie sa depuna cererea aferenta fiecarei exploatatii la centrul APIA judetean / local pe a carui raza teritoriala se afla exploatatia de ovine si sau caprine.

Prima pe cap de animal se acorda o singura data pe an producatorilor agricoli inscrisi cu cod unic de identificare in evidenta APIA, pentru femele ovine si/sau femele caprine identificate conform legislatiei in domeniu, care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:

a) efectivul din exploatatie sa fie de minimum 50 de capete femele de ovine/25 de capete femele de caprine, care au implinit varsta de minimum un an pana la 31 martie a anului in care se face solicitarea primei;
b) efectivul de femele ovine / femele caprine pentru care se solicita prima sa fie inscris in Registrul National al Exploatatiilor la data solicitarii primei;
c) efectivul de femele ovine / femele caprine pentru care se solicita prima sa fie mentinut in exploatatie la adresa mentionata in cerere pe perioada de retentie pana la data de 20 august 2012.
d) cererea sa fie vizata de asociatiile crescatorilor de ovine / caprine legal constituite, viza care atesta efectivele de ovine/caprine pentru care se poate solicita prima.

Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura pune la dispozitia solicitantilor cereri pretiparite astfel:

Cererile pretiparite pot fi solicitate de la centrele locale/judetene ale APIA, respectiv al municipiului Bucuresti, individual sau prin reprezentant legal sau prin intermediul reprezentantului asociatiilor crescatorilor de ovine/caprine legal constituite.

A. Pentru primirea formularului de cerere pretiparit (individual sau prin reprezentant legal) solicitantii se prezinta la centrul local / judetean al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, respectiv al municipiului Bucuresti, pe raza caruia se afla inregistrata exploatatia, cu urmatoarele documente:

a) copie de pe buletinul de identitate/carte de identitate/cod unic de inregistrare/certificatul de inregistrare;
b) dovada inscrierii in evidenta APIA cu cod unic de identificare(codul unic de identificare atribuit de catre APIA in Registrul unic de identificare), daca este cazul;
c) dovada contului bancar (extras de cont).

B. Pentru primirea formularului de cerere pretiparit, prin intermediul reprezentantului asociatiei crescatorilor de ovine/caprine legal constituite, solicitantul trebuie sa-si dea acordul in scris.

Depunerea cererilor se poate face individual sau prin reprezentant legal ori prin intermediul reprezentantului asociatiilor crescatorilor de ovine/caprine legal constituite.

Pentru depunerea cererii vizate de o asociatie a crescatorilor de ovine / caprine legal constituite, prin intermediul reprezentantului asociatiei crescatorilor de ovine/caprine legal constituite, solicitantul trebuie sa-si dea acordul in scris.

Cererile pot fi completate si online prin accesarea site-ului www.apia.org.ro, pentru beneficiarii care solicita prima pentru un efectiv mai mare de 500 capete ovine/caprine.

Controlul la fata locului se desfasoara in perioada 21 mai – 20 august 2012 pentru speciile ovine si caprine, la adresa mentionata in cerere, timp in care solicitantii primelor au obligatia de a mentine in exploatatie efectivul de animale pentru care au solicitat prima.

Animalele pentru care se solicita prima pe cap de animal trebuie identificate astfe:
a) animalele nascute pana la 31 decembrie 2007 sa fie identificate cu o crotalie auriculara simpla;
b) animalele nascute in perioada 1 ianuarie 2008 – 31 decembrie 2009 sa fie identificate cu o doua crotalii auriculare simple;
c) animalele nascute dupa 1 ianuarie 2010 sa fie identificate cu o crotalie auriculara simpla si o crotalie auriculara electronica.

La centrele locale/judetene ale APIA, pana la data de 16 mai 2012, au fost depuse peste 39.800 cereri de solicitare a primei pe cap de animal pentru un numar aproximativ de 6.100.000 animale.

La Centrul Judetean APIA Iasi au fost depuse pana in prezent 1.497 de cereri pentru 184.204 animale.

sursa: finantare.ro

http://www.finantare.ro/apia-pana-pe-18-mai-se-pot-depune-cererile-de-plata-pentru-sectorul-zootehnic.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ADJB © 2014