Credit de investitii pentru proiecte de eficienta energetica din surse BERD cu sprijinul UE

Banca

Banca Comerciala Romana S.A.

Introducere

Destinatie credit: proiecte de investitii eligibile in baza acordului de finantare, respectiv proiectele de investitii referitoare la imbunatatirea performantelor energetice in sectorul industrial care asigura un minim de economisire de energie determinat ca un Indicator al Sectorului Industrial (ISI) cu o valoare de cel putin 0.20.

Urmare a Notei de clarificare emisa de Comisia Europeana, incepand cu data de 1 aprilie 2010 sunt considerate eligibile si proiectele de investitii din industria primara, precum agricultura sau industria miniera.

Comisia Europeana a confirmat de asemenea ca si proiectele de investitii ale companiilor distribuitoare de apa, caldura si electricitate care au ca obiectiv reducerea consumului de energie sunt eligibile la finantare din surse BERD.

Solicitanti eligibili

Beneficiarii creditului: Persoane juridice cu capital privat sau Persoane fizice autorizate, care nu deruleaza activitati in urmatoarele domenii: imobiliar, jocuri de noroc, bancar, asigurari sau intermediere financiara, productie/furnizare sau comert cu armament sau alte activitati excluse de BERD.

Activitati eligibile

Eligibilitatea proiectelor de investitii din punct de vedere tehnic (eficienta energetica) va fi stabilita de catre un Consultant BERD de Proiect, care va urmari totodata si conformitatea proiectelor respective cu criteriile de mediu.

Perioada de creditare: termen scurt, mediu si lung.Perioada de gratie: se va avea in vedere perioada de gratie aferenta creditelor de investitii, conform reglementarilor interne in vigoare.

Dobanda curenta: minim EURIBOR 6 luni + 4% p.a. (in competenta directorilor Centrelor de Afaceri Corporate si Directorilor unitatilor retail), cu posibilitatea de negociere de pana la EURIBOR 6 luni + 3,5% p.a. (in competenta Directorilor Regionali Corporate, Directorilor Executivi ai Directiilor GLC, LC, IMM, Credite Retail).

Rambursari: in rate lunare/trimestriale/semestriale.

Moneda: EUR.

Plafon maxim: pana la 100% din costul net al investitiei (fara TVA).

Suma maxima pentru un beneficiar: 2.500.000 EUR (pot exista mai multe proiecte pentru acelasi beneficiar eligibil, dar insumate nu pot depasi 2,5 mil. EUR); pentru proiecte cu o valoare mai mare de 2,5 mil. EUR se va solicita aprobarea prealabila a BERD

Termene limita

Acest program nu are termen limita.

Sursa: Banca Comerciala Romana
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Date de contact finantatorBANCA COMERCIALA ROMANA

B-dul Regina Elisabeta, nr.5

Sector 3, Bucuresti

Tel: 021 / 407.42.00

E-mail: contact.center@bcr.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ADJB © 2014