Fonduri pentru proiectele inovatoare ale ONG-urilor in domeniul coeziunii sociale

Apel pentru transmiterea de proiecte, editia 2012 “Sustinerea proiectelor inovatoare din partea ONG-urilor din Romania in domeniul coeziunii sociale”

Serviciul de cooperare al Ambasadei Frantei in Romania sprijina de mai multi ani organizarea si consolidarea organizatiilor neguvernamentale (ONG) romanesti cu scop nelucrativ – asociatii, fundatii si federatii de ONG-uri – inregistrate in Romania si care desfasoara proiecte pe teritoriul Romaniei.

Pe baza unui parteneriat, Ambasada Frantei in Romania va sprijini mai alesproiectele care se caracterizeaza prin:

  • dinamica integrata in cadrul unui parteneriat durabil realizat cu autoritatile locale romanesti si/sau cu o retea nationala;
  • crearea sau consolidarea unor parteneriate si/sau relationarea cu ONG-uri din Franta sau din alte tari europene si care se ocupa de problematici similare;
  • crearea de spatii de intalnire si de dezbatere publica cu autoritatile locale;
  • sustinere a procesului de profesionalizare a ONG-urilor (sprijin logistic pentru delegarea de servicii sociale, pentru gestionarea proiectelor bazate pe finantare europeana, pentru formarea personalului de conducere);
  • deschidere catre mediul regional al acestora si vocatia de a se insera in proiecte sau retele europene, avand capacitatea de a demonstra atragerea de alte surse de finantare (locale, nationale sau europene).

Ambasada Frantei in Romania, pe baza apelului pentru transmiterea de proiecte 2012 va sprijini financiar, in 2012, un proiect din partea unui ONG din Romania.

Solicitanti eligibili

Apelul pentru transmiterea de proiecte se adreseaza tuturor organizatiilor neguvernamentale din Romania (ONG) cu scop nelucrativ – asociatii, fundatii si federatii de ONG-uri – inregistrate in Romania si care desfasoara proiecte pe teritoriul Romaniei. Un ONG va putea prezenta un singur proiect in cadrul acestui apel.

Tematica

Proiectul va avea urmatoarea tematica:

  • Proiect de insertie economica si incluziune sociala a categoriilor de populatie aflate in situatie de vulnerabilitate.
  • Vor fi prioritare proiectele care pot avea ca rezultat realizarea unui parteneriat cu colectivitatile locale sau un proiect european (mai ales pareteneriate franco-romane); pe de alta parte, vor fi, de asemenea, prioritare proiectele care necesita un sprijin pentru a fi demarate.

NB: Functionarea obisnuita a potentialilor beneficiari ai acestui apel la transmiterea de proiecte nu va putea face obiectul unei sustineri financiare din partea Ambasadei Frantei in Romania.

Suma si modalitatile de cofinantare

Proiectul propus va fi finantat de catre Ambasada cu suma de 10.000 de euromaxim. Contributia proprie si/sau cofinantarea proiectului va trebui sa reprezinte minim 20% din bugetul global al proiectului.

Cheltuielile administrative ce tin de acest proiect nu vor putea depasi 10% din bugetul global. Ambasada isi rezerva posibilitatea de a limita suma pe care o acorda.

Cofinantarea va fi acordata in anul bugetar 2012, pentru actiuni ce pot fi esalonate pana la data de 31 iulie 2013.

Procedura de depunere a dosarelor

Dosarul de candidatura va trebui sa contina dosarul de raspuns la apelul de transmitere de proiecte din partea ONG-urilor, atasat.

Procedura de selectie

Selectia proiectelor se va face, in limita bugetului disponibil, pe baza urmatoarelor criterii:

  • caracterul inovator, realist si reproductibil al proiectului propus,
  • gradul de precizie al proiectului (obiective, beneficiari, calendar, buget, rezultate, etc.),
  • calitatea si diversitatea parteneriatelor dezvoltate cu ocazia desfasurarii acestuia.

Alegerea proiectului selectat va fi comunicata in cursul lunii iunie, iar sustinerea financiara se va aloca in a doua parte a lunii iulie 2012.

NB: Doar dosarele complete, depuse sau transmise prin fax intr-un singur exemplar la Serviciul de cooperare al Ambasadei Frantei in Romania pana pe data de 15 iunie 2012, cel tarziu (data limita) si redactate in limba franceza si/sau in romana vor putea fi luate in considerare.

Sursa: Ambasada Frantei
Finantator: Ambasada Frantei

sursa: finantare.ro

http://www.finantare.ro/fonduri-pentru-proiectele-inovatoare-ale-ong-urilor-in-domeniul-coeziunii-sociale.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ADJB © 2014