Ghidul pentru Instalarea tinerilor fermieri a fost publicat spre consultare!

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit a publicat, spre consultare,ghidul solicitantului pentru Masura 112 “Instalarea tinerilor fermieri” –PNDR.

Sprijinul acordat in cadrul masurii are ca scop dezvoltarea exploatatiilor agricole, care produc in principalproduse agricole vegetale si animale(materie prima) pentru consum uman si hrana animalelor.

Beneficiarii eligibili pentru sprijinul financiar nerambursabil acordat prin Masura 112 sunt fermierii in varsta de pana la 40 de ani (neimpliniti la data depunerii Cererii de finantare), persoane fizice sau juridice care practica in principal activitati agricole si a caror exploatatie agricola:

  • are o dimensiune economica cuprinsa intre 6 si 40 UDE;
  • este situata pe teritoriul tarii;
  • este inregistrata in Registrul unic de identificare – APIA si Registrul agricol.

Exploatatia agricola trebuie sa fie inregistrata de solicitant, in nume propriu, in Registrul unic de identificare de la APIA, inainte de solicitarea sprijinului pentru instalarea tinerilor fermieri.

Exploatatia agricola este o unitate tehnico-economica ce isi desfasoara activitatea sub o gestiune unica, are ca obiect de activitate exploatarea terenurilor agricole si/sau activitatea zootehnica.

Exploatatia agricola reprezinta ansamblul unitatilor de productie gestionate de agricultor si situate pe teritoriul aceluiasi stat membru.

Sprijinul pentru instalarea tinerilor fermieri este de 12.000 de Euro pentru o exploatatie agricola cu dimensiunea minima de 6 UDE, iar peste aceasta dimensiune, sprijinul pentru instalare poate creste cu 4.000 Euro/ 1 UDE, dar nu va putea depasi 40.000 de Euro/ exploatatie.

Ghidul solicitantului Masura 112, consultare publica, mai 2012

Sursa: Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit


sursa: finantare.ro

http://www.finantare.ro/ghidul-pentru-instalarea-tinerilor-fermieri-a-fost-publicat-spre-consultare.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ADJB © 2014