Izolarea termica a blocurilor ar putea fi finantata de UE

Candidatul USL la presedintia Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, a organizat la Iasi intalnirea candidatilor USL la presedintia Consiliilor Judetene din regiunea de NE. Invitati speciali au fost Constantin Apostol, directorul Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord Est, si Marcel Bolos, secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Scopul principal al intalnirii a fost dezbaterea a doua teme importante de pe agenda presedintilor: ce fonduri europene mai pot fi accesate pana in 2013, ultimul an al exercitiului financiar curent al UE, si la ce sa ne asteptam incepand cu 2014. Cele mai importante pledoarii le-au apartinut celor doi invitati speciali, Marcel Bolos oferind o serie de informatii “in premiera”, in timp ce Constantin Apostol a conceput o radiografie interesanta a situatiei actuale din regiunea NE.

Trebuie sa spun ca municipiul Iasi este un pol de crestere care pe dezvoltare regionala este foarte important. Sunt si elemente de noutate pe care as vrea sa vi le amintesc, poate, in premiera. Unul dintre lucrurile la care se lucreaza este sa putem creste cota de supracontractare, adica sa incercam ca o parte din proiectele care se afla in rezerva sa poata sa fie finantate. De asemenea, va anunt, poate, in premiera, ca am reluat discutiile cu Comisia Europeana pentru schema de eficienta energetica a locuintelor. Este vorba de un program pilot pentru care sunt alocati 150 milioane de euro“, a precizat Marcel Bolos.

Intalnirea aceasta este foarte importanta, pentru ca putem vorbi despre doua lucruri importante, absortia din programul 2007-2013 si programarea viitorului program 2014-2020. Avem nevoie de oameni pregatiti si de mult mai mult dinamism. Cu privire la cele doua provocari, gradul de contractare pe Programul Operational Regional al celor 658 milioane nerambursabili la care se adauga contributiile contribuabilor este de 93%, iar platile, dand deoparte chiar avansurile care sunt platite, au ajuns la 33%. Iata ca putem demonstra, chiar daca pentru Romania gradul de absortie la Bruxelles a ajuns la 7%“, a explicat Constantin Apostol.

In final, Cristian Adomnitei, organizatorul acestui eveniment, a concluzionat ca aceasta intalnire a fost cea mai de fond discutie din ultima perioada despre ce se va intampla in viitor in Ministerul Dezvoltarii Regionale.

Sursa: Ziarul de Iasi


sursa: finantare.ro

http://www.finantare.ro/izolarea-termica-a-b
locurilor-ar-putea-fi-finantata-de-ue.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ADJB © 2014