Ministrul Agriculturii ia in calcul demiterea conducerii pentru Programul Operational pentru Pescuit

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, a avut intalniri cu comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos si cu comisarul european pentru Afaceri Maritime si Pescuit, Maria Damanaki.

In cele doua intalniri, ministrul a primit angajamentul Comisiei Europene ca Romania va fi sprijinita in demersurile pe care le va intreprinde in implementarea proiectelor pe care si le-a propus.

Cu domnul comisar Ciolos am discutat despre noua perspectiva financiara 2014-2020, care este extrem de importanta pentru Romania, mai ales in contextul in care unul dintre obiectivele pe care mi le-am propus ca si ministru al agriculturii este acela de a defini in aceste sapte luni de mandat un nou concept de dezvoltare a satului romanesc. Mi-as dori foarte tare ca perspectiva financiara 2014-2020 sa fie instrumentul care sa puna in aplicare acest nou concept de dezvoltare“, a declarat Daniel Constantin, cu aceasta ocazie.

Totodata, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a discutat cu responsabilul european pentru pescuit, Maria Damanaki, in opinia oficialului roman, aceasta fiind cea mai importanta intalnire aflata pe ordinea de zi: “Am discutat problemele pe care Romania le intampina, dificultatile in ceea ce inseamna accesarea fondurilor europene privind Programul Operational pentru Pescuit. Chiar in cursul acestei dimineți am primit de la Directorul General pentru Pescuit o scrisoare in care sunt reiterate problemele si deficientele foarte mari care persista in continuare in sistemul de management si control“.

Ministrul Daniel Constantin a dat asigurari comisarului european ca va corecta toate problemele identificate in procesul de absorbtie a fondurilor europene pentru pescuit.

De asemenea, ministrul roman a anuntat ca ia in calcul demiterea conducerii Autoritatii de Management pentru Programul Operational pentru Pescuit, intrucat Romania risca suspendarea plaților pentru acest Program, daca lucrurile nu vor fi corectate.

Sursa: Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale


sursa: finantare.ro

http://www.finantare.ro/ministrul-agriculturii-ia-in-calcul-demiterea-conducerii-am-pentru-programul-operational-pentru-pescuit.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ADJB © 2014