Programul Cultura (2007-2013): Sprijinirea proiectelor culturale – 1.3. Proiecte de cooperare cu tari terte

Bani pentru sprijinirea cooperarii intre operatorii culturali din UE

Introducere

Programul sprijina proiecte, organizatii, activitati de promovare si activitati de cercetare din toate domeniile culturii, cu exceptia celor din sectorul audiovizual, pentru care exista un program separat, MEDIA.

Obiectivele programului

Programul a fost instituit pentru a pune in valoare spatiul cultural impartasit de europeni si bazat pe un patrimoniu cultural comun. Atingerea acestui obiectiv se realizeaza prin activitati de cooperare intre operatori culturali din tarile eligibile, in vederea dezvoltarii unei cetatenii europene active.

Solicitanti eligibili

Proiectele presupun colaborarea dintre minimum trei operatori culturali, din cel putin trei tari eligibile si implicarea a cel putin unei organizatii din respectiva tara terta si / sau activitati culturale derulate in aceasta tara.

Activitati eligibile

Aceasta categorie se refera la sprijinul oferit proiectelor de cooperare culturala intre tari care participa la Program si tarile terte care au incheiat acorduri de asociere sau de cooperare cu UE, sub rezerva existentei prevederilor care vizeaza domeniul cultural.

Actiunea trebuie sa genereze o cooperare internationala concreta.

Conditii de finantare
Sunt disponibile fonduri intre 50.000 si 200.000 de euro pe proiect, sprijinul oferit de UE fiind insa limitat la maxim 50% din totalul cheltuielilor eligibile.
Termene limita

Termenul limita de depunere a cererilor de finantare este 3 mai in fiecare an pana la finele Programului in 2013.

Rezultatele selectiei vor fi anuntate in jurul datei de 31 august a aceluiasi an iar proiectele pot incepe de la data de 1 noiembrie.

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: Uniunea Europeana

Ghidul programuluiLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ADJB © 2014