Programul de donatii software si hardware TechSoup Romania

Donatii IT pentru ONG-urile din Romania

Obiectivele programului

ONG-urile din Romania pot beneficia de peste 250 de produse software si hardware, reusind astfel sa isi gestioneze mai bine bugetele proprii destinate IT&C, dar si sa achizitioneze cele mai eficiente produse din domeniu. Acest program a fost lansat cu ajutorul donatiilor de produse tehnologice ale unor parteneri precum Microsoft si Cisco.

Solicitanti eligibili

Pentru a participa la programul de donatii TechSoup Romania, organizatiile non-profit trebuie sa indeplineasca atat criteriile generale de eligibilitate enumerate mai jos, cat si cele solicitate de partenerii donatori individuali.

Organizatiile eligibile vor avea:
• un Certificat de Inscriere in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor acordat de o Judecatorie de pe teritoriul Romaniei;
• un Certificat de Inregistrare Fiscala acordat de Agentia Nationala de Administrare Fiscala.

Activitati eligibile

Pentru a obtine o donatie IT, organizatiile non-profit trebuie sa urmeze doar trei pasi, care constau in:

1. Inregistrarea organizatiei dumneavostra pe www.techsoup.ro;
2. Solicitarea donatiei si plata taxei de administrare;
3. Primirea produselor necesare.

Programul TechSoup Romania va percepe o taxa de administrare pentru fiecare solicitare care a trecut de faza de procesare. Aceasta taxa este necesara pentru acoperirea costurilor de administrare a programului de donare a tehnologiei.

Desi organizatiile aplicante vor trebui sa plateasca taxa de administrare, care poate varia intre 10 si 1200 RON (in functie de tipul si numarul produselor comandate), totusi acestea vor economisi intre 92 si 96% din valoarea produselor comandate, in comparatie cu preturile de retail.

Conditii de finantare
ONG-ul poate solicita produsele dorite si va achita o taxa modifica pentru respectivele produsele, taxa care reprezinta un procent de la 4 pana la 10% din valoarea oficiala pe piata a produselor. Aceasta este solicitata pentru a acoperi costurile administrative ale platformei de donatii, iar ONG-ul poate face o economie de pana la 90-96% pentru bugetul sau.
Termene limita

Acest program nu are termen limita.

Finantator: TechSoup Romania
Sursa: TechSoup Romania

Website-ul programului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ADJB © 2014