Unii manageri pe proiectele POSDRU luau salarii de 12.000 de euro pe luna

Soferi sau secretare cu salarii de pana la 3.200 de euro pe luna, traineri cu venituri de 8.500 de euro/luna si profesori sau manageri de proiect cu venituri lunare de aproape 13.000 de euro net pe luna, fara ca obiectul predarii sa justifice acest nivel al platilor. Acestea sunt motivele pentru care Comisia Europeana ar putea suspenda platile pentru POSDRU, programul de 4,25 mld. de euro aflat in gestiunea Ministerului Muncii.

Salariile nejustificate din proiectele finantate din POSDRU – de zeci de ori mai mari decat salariul mediu net pe economie – care au fost aprobate si platite de auto­ritatea de management a programului i-au determinat pe expertii europeni sa sesizeze la momentul auditului “disfunctionalitati grave”, care ar putea duce la blocarea intregului program si, desigur, la pierderi importante pentru Romania.

Leonard Orban, ministrul afacerilor europene, a atras atentia in nenumarate randuri ca cea mai mare problema a POSDRU a fost aceea ca, in unele proiecte, cheltuielile salariale ajungeau la 70 – 80% din valoarea totala a acestuia.

Mai multe detalii: zf.ro

Sursa: finantare.ro

http://www.finantare.ro/manageri-pe-proiectele-posdru-luau-salarii-de-12-000-de-euro-pe-luna.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ADJB © 2014